nice-france

Nice er en fransk storby som ligger på den østlige kanten av kystlinjen til Frankrike. Med sin nærhet til Middelhavet så har Nice vokst frem som en av landets største turistattraksjoner, mye takket være en kombinasjon av byens strålende underholdningstilbud og det behagelige klimaet på sommerstid. I Nice bor det over 350 000 mennesker, noe som gjør byen til den femte største i Frankrike. Nice er også et meget bra utgangspunkt for deg som vil oppleve hele den franske kysten.

Bilutleie

Den franske rivieraen er som skapt for en ferie med leiebil. Den internasjonale flyplassen i Nice ligger like utenfor selve sentrum av byen, og det er her de fleste turister ankommer med fly når de skal besøke Nice. Følgelig er det også her at de fleste tilbyderne av leiebil er. Blant annet kan vi nevne store kjeder som Hertz, Leiebilguiden.no, Avis, Europcar, bilutleie24.no og Auto Europe Luxury, som alltid stiller opp med bilutleie. Flere av disse har også filialer i sentrum av Nice. Utover dette kan vi også anbefale Sixt på Nice Airport som har fått gode vurderinger i Google, eller den lokale bilutleieren Truche.

Severdigheter

Nice er et utmerket utgangspunkt for å oppleve den franske rivieraen med leiebil. Når du ikke er opptatt med å slikke sol på stranden i Nice, så anbefaler vi at du tar kjøreturer både sørover og nordover langs kysten. Noen kilometer nord for Nice ligger Monaco og Monte Carlo med sine mange underholdningstilbud, og kjører du enda lengre nord kommer du over grensen til Sveits. Sørover ligger den berømte filmfestivalbyen Cannes, mens du ved en kjøretur inn i landet vil kunne oppleve røff og spektakulær natur. Valget er ditt!

Kjøretips

Kjøring i Frankrike er stort sett veldig enkelt (og rett frem), da landet har over 40 000 kilometer med moderne motorvei. Vær dog forbered på å betale mye i bompenger, ettersom det tydeligvis koster å bygge såpass mye vei. Utover dette så er trafikkreglene de samme som i andre EU-land. Du må være minst 21 år gammel for å leie bil i Frankrike, men vanlig norsk førerkort holder utover dette. Parkering er stort sett tilgjengelig gatelangs i de fleste mindre byer.