Orlando-skyline-on-Lake-Eola

Orlando er en by som ligger sentralt i delstaten Florida, som igjen ligger helt på sørøstspissen av Nord-Amerika og USA. I motsetning til de andre populære turistbyene i delstaten, så ligger Orlando et stykke inn i landet og ikke ved sjøen. I stedet for å tilby milevis med sandstrender, så kan Orlando derimot by på fornøyelsesparker i fleng. Vi kan nevne både Universal Studios, Sea World og Disneyworld, som alle gjør Orlando til et attraktivt reisemål for norske familier. Orlando er for øvrig en forholdsvis stor by, med rundt 250 000 innbyggere i selve bykjernen.

Billeie

shutterstock_101145013Flyplassen i Orlando heter Orlando International Airport, og er blant de 30 mest trafikkerte flyplassene i hele verden. Den ligger like utenfor selve sentrum av Orlando, og er det mest naturlige stedet å ordne leiebil når man skal feriere i Orlando. Blant kjedene som tilbyr bilutleie direkte ved ankomstterminalen har man både Hertz, Leiebilguiden – Leiebil Orlando, Alamo, Avis, Enterprise, Leiebilflyplass og Luxury Car Rental, mens amerikanske kjeder som Dollar og Thrifty ligger like utenfor selve ankomstterminalen. Det er meget populært med leiebil i Orlando ettersom avstandene mellom de ulike attraksjonene og fornøyelsesparkene er relativt store, og derfor kan det være lurt å bestille bil i god tid i forkant av reisen.

Severdigheter i Orlando

Orlando omtales av mange som verdens største underholdningsby, og man bør være glad i fornøyelsesparker for å få det beste ut av en ferie i Orlando. Blant de mest populære fornøyelsesparkene som ligger i Orlando eller i nærheten, har man både Disneyworld, Universal Studios, Sea World og Epcot. Leiebil er svært gunstig for å ta seg fra park til park, og til de øvrige severdighetene i byen. Vil man virkelig legge ut på kjøretur (noe som absolutt anbefales – en ekte amerikansk «road trip»), så kjører man sørover og innom populære turistbyer som Fort Lauderdale og Miami.

Noen kjøretips

Kjøring i USA er stort sett veldig greit, med moderne motorveier som kobler sammen de ulike byene i delstaten. Også i selve sentrum av Orlando er det enkelt fremkommelig med bil. Kjørereglene i USA er stort sett de samme som i Europa, med noen endringer, som at det er tillatt å kjøre til høyre på rødt lys i de fleste lyskryss (kun dersom det er klar bane). Parkering er også greit i de fleste stedene i byen, også rundt fornøyelsesparkene der parkeringsplassene er nesten like store som parkene selv.

Kilder: http://www.leiebil-usa.no/bilutleie/orlando/